Hakkında pek bir şey bilinmeyen dünyanın en ilginç 10 hayvanını sizler için derledik.
Sırasıyla aşağıda resimlerine ve hakkında bilgi alabilirsiniz.
1. Tersiyer ( Türkçede Cadı Makigili olarak anılır. )
Türkçede Cadı Makigili olarak anılır. Güneydoğu Asya’nın adalarında yaşayan ve primat türlerinden olan küçük değişik görünümlü bir memeli hayvandır. Vücut uzunlukları yaklaşık 9-16 cm.dir. Kuyrukları ise 13-28 cm olarak vücut uzunluğundan iki kat fazladır. Bu şirin hayvancıkların ağırlıkları sadece 60- 160 gram arasıdır. Tüyleri kısa ve yumuşaktır. Vücut ölçülerine göre elleri büyük, bacakları da uzundur. Vücut büyüklüğüne göre maymunlar gurubu içerisinde en uzun bacağa sahip olan tersiyerlerdir. Bu hayvanlar ağaçlarda yaşarlar ve çok hızlı tırmanırlar. Adeta ağaca yapışmış vaziyette dururlar, onu ağaçtan ayıramazsınız. Bunun nedeni tutunma özelliği çok yüksek avuçlara sahip olmasıdır. Çok büyük gözleri vardır. Göz yuvarlakları beyinlerinden daha büyüktür.
2. Çamur Zıpzıpı ( Karada yaşayabilen ilginç bir balık türü )
Karada yaşayabilen bu balık ilginç özelliklere sahip.
Dünyada binlerce belki milyonlarca farklı türde hayvanlar var. Çoğunu da yeni yeni keşfediyoruz. Onlardan birisi de Latince adı Periophthalmus argentilineatus olan Çamur Zıpzıpı’dır. Belgesel izlerken rastgele gördüğüm bu balık diğer balıklardan oldukça farklı. Hayatının çoğunu suda değil karada geçiriyor. Kara hayvanları gibi karada nefes alabiliyor ve sürünerek ilerliyor. Batı ve Doğu Afrika, Japonya, Çin, Avustralya, Hindistan, Madagaskar başta olmak üzere pek çok ülkede yaşamaktadır. Denizin çekilmesi ile birlikte Güneş ışınları ile çamur tabakasında çıkan bitkileri yiyerek beslenirler. Eş bulmak için yukarıya zıplama hareketi yaparlar. Sanırım isimleri de bu zıplamalarından dolayı verilmiş. Ayrıca korktuklarında uzun mesafelere atlayabilirler. Başlarının üzerindeki koca gözleri ile etraflarındaki düşmanlarını sürekli gözlerler. Diğer hayvanlar gibi erkek çamur zıpzıpları da kendi bölgesini işgal edenlere meydan okurlar. Ancak saldırı mekanizmaları olmadığı için birbirlerinin üzerine atlayıp dururlar. Karaya çıktıklarında kurumamaları gerekir. O yüzden bataklıkta yuvarlanarak kendilerini serinletmeye çalışırlar. Küçük çamur zıpzıpları da serinlemek için çamur içine tünel kazarlar.
3. Proboscis Maymunu
4. Geoduck ( Midye Türü )
5. Kel Uakari ( Maymun Türü )
6. Deniz Gergedanı
7. Cape Yağmur Kurbağası
Bu hayvan elleri olan bir kayaya benziyor. Bu hayvanın yaşam alanı Güney Afrika’dır. Sokakta ya da kamusal alanlarda karşınıza çıkabilirler.
8. Zürafa Biti
Zürafa biti Bu hayvanların erkekleri dişilerinden 2-3 kat uzundur. Bu uzun boyunlarını diğer erkeklerle kavga etmek amacıyla kullanırlar.
Renk ve şekil itibariyle, tepeden bakıldığında uğur böceğine benzerler.
9. Aksolotl
Semenderler ve kelerler karada yaşayan canlılardır fakat aksolotl başkalaşım geçirmediği için suda yaşar. Semenderler gibi karaya uyum sağlayan özellikleri yoktur.
Aksolotllar 1,5-2 yaşlarında erişkin olurlar ve ömürleri ortalama 15 senedir. Erişkin bir aksolotl yaklaşık 25 cm boyundadır ve 30 cm’den uzun aksolotla pek rastlanmaz. Kafası vücuduna göre büyüktür ve boynu kalındır. Bu hayvanın göz kapağı yoktur.
9. Sepet Yıldızı
Sepet Yıldızı; Bu deniz yıldızı türü kollarında bulunan mikroskobik kancalarla minik avlarını yakalayıp ağzına doğru yavaşça götürür. Genellikle geceleri avlanır fakat beslenmek için gündüzü bekler.